laupäev, 25. juuli 2015

Kutsikakooli eksam

Eksamile saime Siimu autoga ning kaasa tuli ka Marilin, päris kasulik on omada isiklikku fotograafi, et kohe ka pilte jagada saaks :)

Juba autos ütlesin Marilinile, et peaasi, et mina esimene olema ei peaks ja mis te arvate, kes esimene oli? Loomulikult meie Lorega. Ütleme nii, et see rikkus kõik ära ja vahepeal läks päris s*tasti. Eriti tagurdamine, mis trennis just hästi välja tuli.

Esimesena olid trikid. Alustasime keerutamisega, mis meil suhteliselt halvasti läks, kuigi saime kolm plussi. Seejärel tagurdamine, mida sel korral teisiti tegema pidime ja see ei tulnud kohe üldse välja. Järgmisena kaheksa edaspidi ja tagurpidi, see oli ok. 2x2 tuleb ka kenasti välja ning kastile juhatama koera ei pea, sellest saab ta ise aru, ainult püsivust võiks veidi rohkem olla ja "võib" käsklusega võiks koer selle ka lõpetada (mis alguses ei juhtunud). Ning trikkide lõpetuseks mäng ja "anna" käsklus, vist ei tasu mainidagi, et see ei toiminud ja punkte me selle eest ei saanud. Natalja ütles, et peaksin kodust väljas olles samuti rohkem mängima, mida me ka alati peaaegu kõikjal teeme. Pigem oli Lorel koguaeg nina maas ja otsis süüa (nälga ei anna häbeneda).
Kokkuvõtteks saimegi selles osas kaks punkti tagurdamise eest ning null punkti mängu eest. Teised olid kolm punkti.

"Keeruta"
"Tagurda"
"Kaheksa"

"Vosjem" ehk tagurpidi kaheksa
"2x2"
Oleks nagu veidi mängu moodi?
Teine osa oli üldkuulekus. Kõrvale tulek oli hea, kõrvalkõnni ajal oleks mul vahepeal nagu väike põrkepall kõrval olnud, kuid saime käidud. Seejärel juurdekutsumine, mida pidime püstiselt tegema (muidu oleme alati kükitada tohtinud), õnneks tuli Lore kiiresti kõhkluseta toidu juurde. Kohe pärast seda toimus kohale saatmine ning Lore oli sel ajal nii äksi täis, et vupsas sealt ka sama kiiresti välja. Hiljem jäi küll ootama, aga nii, et esimesed käpad väljas olid, see Nataljale väga ei meeldinud. Kokkuvõtteks saime kõikide ülesannete eest kolm punkti siiski kätte.

"Istu, oota"
"Kõrval"
Kõrvalkõndimisse väike paus

"Siia!"
Kolmandaks kuulekus rühmas. Alustuseks näituse seisak, seejärel hambad. Hammaste näitamisel vaadati vist küll kõik hambad üle ja just eelmises trennis oli juttu, et selle ajal peaks maius olema suu juures, seekord jällegi ei tohtinud ja saime ainult kaks punkti selle eest, et maiust nina ees hoidsin. Pärast seda oli tervitus. Selle ajal kartsin küll, et koer hüppab kohe Natalja najale püsti, õnneks seda ei juhtunud ning seda me varem teinud ei ole ka. "Ei" tuli minu meelest ka päris okeilt välja, kuigi saime taaksord ainult kaks punkti. Lõpetuseks pidid kõik koerad korraga 1 minut püsilamamist või -istumist tegema. Mina valisin lamamise ning saime hakkama.
Kokkuvõtteks saimegi viimase osa eest hammaste ja "Ei" eest kaks punkti, teiste asjade eest kolm.

"Seisa"
Ühesõnaga ei jäänud mina kõigega rahule, aga saime siiski okeilt hakkama. Tahaks öelda, et järgmisel korral läheb paremini, aga kutsikakooli õnneks enam lõpetama ei pea :)

Kutsikakoolilised
Familia 
Uhke lõpetaja
Koju jõudes oli maiuseid päris palju veel alles, seega võis arvata, et Lore on ikka näljane. Seega õpetas Marilin Lorele kiiresti selgeks ka rullimise. Maksimaalselt 15 minutit läks aega, et ta aru saaks mida tegema peab ning hakkas käe liigutuse järgi seda ka tegema. Hiljem tuli välja juba nii, et pidime ainult ütlema "rulli" ning Lore hakkas ise rullimist ka pakkuma.

Homme läheme jälle väikesele rongisõidule ja sõidame Riisiperre Ingridi sünnipäevale ja ülehomme läheme kõik koos rebaseid üle vaatama :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar