kolmapäev, 15. juuli 2015

Eelviimane koolitund

Tänane koolitund oli taaskord vanade harjutuste harjutamine v.a väikestest tõketest jooksmine. Tõkkeid oleme varem ka Kristiga teinud, kuid siis ilma rihmata. Seekord oli ka väike rihm, mida ma alguses päris õigesti ei kontrollinud ning kui Natalja näitas paar korda ette, siis tuli täitsa kenasti välja. Mõlemal pool tõkkeid olid ka kausid, kuhu maiuseid poetasime. Alguses ei läinud jooks ka seetõttu hästi, et Lore nägi kui ma maiuseid kaussi panin ja soov neid koheselt süüa oli suur. Õnneks sai ta kiiresti aru, et saab pärast tõketest jooksmist kohe maiuse ära süüa. Alguses poetasin maiuseid kaussi paar tükki, kuid Natalja ütles, et alati tuleb panna ainult üks, kuna muidu hakkab koer iga kord otsima, et kus veel maiuseid on ning ei eemaldu sellest kohe.

Lisaks tegime nagu alati kõik teised harjutused ka ära. Seekord läks ka "ümber" harjutus väga hästi ning distantsilt ümber posti saatmine tuli ka väga kenasti välja (paremalt poolt saates tuleb alati paremini ning kaugemalt välja kui vasakult). Tema lemmikharjutus oli kiik, millele tormas väga kiiresti peale. Süles rabelemine hakkas pihta juba siis kui nägi, et panen kiige otsale maiuseid. Halvasti tuli välja ainult u-tunnel, varem sain ta ka distantsilt tunnelisse saata ja alati jooksis seda rõõmuga. Juba eelmisel korral ei tahtnud ta sinna väga minna, siis ajasin vihmase ilma ja märja tunneli kaela selle, kuid sel korral sama lugu. Ühelt poolt tunnelisse sain teda üsna vähe saata, kuna ta lihtsalt ei tahtnud sinna minna, vahepeal hakkas tunneli seinal isegi 2x2-te tegema. Hästi tuli välja ka "ei" käsklus, aga ilmselt seetõttu, et need kondid olid väga roiskunud ja haisesid kohutavalt. Üldiselt maast mingit haisvat jama leides üritab küll heameelega süüa (nt kalanahk vm), õnneks need kondid ei läinud väga peale. Lisaks ka juurde kutsumine (kontidest mööda joostes) tuli suurepäraselt välja ja jooksis suure hooga kohe minu juurde.  Näituse osa eest saime samuti kiita ja Lore seisis üsna eeskujulikult, aga alati kui jalgu hakkan sättima, siis hakkab nihelema. Seismist harjutasin ka eile kodus triikimislaual ning väga kurta ei saa, kui siis ainult selle üle, et püsivus on küll null, ainult maiuse pärast ongi paigal. Koolis tegime ka seda, et paned koera istuma ja astud kaks sammu eemale öeldes "istu, oota!" Ootama jäi ta küll ainult siis kui kärbes ümber tema lendas või kui kõrval platsil Kristit ja teisi vaatama jäi.

Küsisin Natalja käest ka, kuidas peaksin targetit edasi arendama ning sain vastuse, et peaksin distantsi suurendama ja seda kõrgemale tõstma hakkama, neid variante olen juba ka teinud. Lisaks peaksin nüüd ka hakkama panema seda maha 2x2 ajal, seda saan homme proovida. Küsisin veel ka rihma närimise kohta ning Natalja arvas, et ilmselt meeldib Lorele selle materjal ja peaksin võibolla mõne nahast mänguasja talle otsima. Linnas jalutades aga andmagi näiteks mänguasja või kiiremini kõndima, märgin ära, et kumbki variant ei tööta. Kiiremini liikudes tahab ta veelgi rohkem rihma närida ja mänguasja võtab hambusse, kuid sekundi pärast vahetab selle rihma vastu. Lisaks soovitas ta kas "ei" või "anna" käsklust. "Ei" käsklus ei tööta samuti, kuid "anna" tuleks selgeks õpetada kiiremas korras ja seda siis katsetama hakata.

Enne ja pärast kooli tegime ka mõned metsaringid ja tänaseks olengi üle 24000 sammu teinud. Pärast kooli sain ka ühe väga kurva uudise teada ning tundub, et Soome reis tuleks juba sel nädalavahetusel ette võtta. Täna sain ka teada, et Soome minekuks on vaja Lore passi arsti märget ussirohu võtmise kohta, seega nüüd ei teagi, kas hakkan homme sellega tegelema või pean Lore kuhugi hoidu andma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar