kolmapäev, 9. september 2015

Trennid

Teisipäeval toimus taaskord Natalja trenn ning taaskord oli Lore terve päeva üksi kodus. Jalutuskäigul enne trenni näitas ta, et energia ülejäägid on väga suured. Seega oli lootust, et trennis on see samuti nii, kui aga mina ei oleks päeval pihve ostmata jätnud. Kodust sain lisaks veisesüdamele kaasa võtta juustupulki, mis töötasid ka, kuid mitte nii hästi. Lisaks pillasin esimesel jooksul ühe pulga maha, mille Lore ära võttis ja tervenisti ära sõi, seega nii väga enam juust ei isutanud.

Trenni alustasime taaskord soojendusega ning seejärel hakkasime raja esimest poolt õppima, elemendid 1-10. See oli minu jaoks üsna raske, kuna osade valssimiste peal jäin Lorele jalgu. Esimene kord läks tänu juustu pillamisele nihu ja teine kord oli juba oluliselt parem. Lisaks harjutasime Liidia ja Love'i jooksmise ajal slaalomit, mis tuli väga kenasti välja ja näpuga järge ajama ei pidanud. Teine jooks olid elemendid 10-20, mille jooksmisel oli samuti hoog üsna ok. Sealjuures harjutasime vahepeal ka rõngast ja kiike. Enne pika raja jooksmist tegime ka A-tõket, seekord terve tõkke ulatuses ja õnnestus päris okeilt. Pika raja ajal mõõtsime ka Liidiaga üksteise aega, et teada saada kiirus m/s ning mõõtsime raja pikkuse ära. Lore kiirus oli 2,86 m/s, mis on arvestades tema vanust ja minu juhtimise "oskuseid" päris hea, seega on pikk tee kuhu areneda. Lõpetuseks tegime ka terves ulatuses poomi, kõrvalkõndi ja püsilamamist. Kõrvalkõnni kohta ütles Natalja, et lisaks tavalisele kõnnile tuleks harjutada ka jooksmist ja vaikselt kõndimist. Need viimased vajavad veidi veel harjutamist, kuna aeglasel kõnnil kipub koer kiirustama või hüppama.

Täna oli Kristi trenn ning nagu ikka tegime alguses jalutuskäigu, seejärel õppisime rasket rada ning siis algas kutsikate trenn. Alustasime soojendusega ning seejärel saime kõik endale tõkked, kus teha kaheksat, outi ja ümber tiiva ringe. Lisaks näitas Kristi meile ka ühe raskema variandi (juhi jaoks) oudiga kaheksast, sellest hakkas veidi isegi pea ringi käima, hull keerutamine. Seejärel oli Kristi meile teinud rajad. Esimene rada oli üsna lihtne, teine ei tulnud üldse välja. Välja ei tulnud see peamiselt minu juhtimise pärast, kuid Lore oli tubli. Lõpetuseks harjutasime tõkke taga ootamist, mis tuli täitsa kenasti välja, paar korda sain minna ka tõkke taha. Kristi ütles, et peaksin rohkem premeerima, kuid ta sattus meile peale siis kui proovisin teisele poole tõket minna. Lõpetuseks kiire slaalom, kus ajasin näpuga järge, kuna võrke peal ei olnud. Pärast seda saime aga mõnusaid lõhe suupisteid süüa ning teed juua ja jalutama minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar