esmaspäev, 25. mai 2015

Esimene arstilkäik

Täna oli Lorel olukorra sunnil esimene arstilkäik. Kõht ei olnud siiani päris korras, seega võtsime tee ette Viimsi Loomakliinikusse. Teel eksis taksojuht ära ning hilinesime veidi, helistasin ka ette ning õnneks ei pidanud uut aega panema.

Arst tundis Lore koheselt ära, küsides, et see on ju Lumi kutsikas. Ta oli väga sõbralik ning koeral ei tekkinud kordagi hirmu, pigem oli kõik nii põnev. Kliinikusse sisse astudes tundis ta juba teiste lõhna ning hakkas urisema, kuigi rahunes kiiresti. Arst küsis küsimusi ning katsus Lore kõhtu ning diagnoosiks oli, et ilmselt on mingi bakter/uss peensooles. Kaasa saime spetsiaalse toidu kõhuhädadega kutsikatele, Promax pasta, toidulisandi, milles on head bakterid sooltele ning ussirohu kuuri peame samuti läbi tegema. Täna sai ta juba ka kõiki ravimeid ning sööki maitsta, kõik maitses hästi, isegi ussirohu tableti krõbistas rõõmsalt sisse. Kolme päeva jooksul (tänasest alates) saab ta nüüd ussirohtu ja Promax pastat, krõbinaid ja toidulisandeid saab seni, kuni kõht täielikult korras. Üks poolik ussirohu tablett (kuni 5 kg koertele) ning toit ja toidulisand jäävad ka alles, et vajadusel järgmisel korralgi anda saaks.

Reedel pean uuesti kliinikusse helistama, et teada anda kuidas olukord on. Kui olukord halvemaks läheb, siis peame juba varem tagasi minema ning siis saab antibiootikumid samuti lisaks (loodetavasti  läheb olukord ainult paremaks). Juhul kui ei lähe, siis ei saa ta ka kolmandat vaktsiini õigel ajal (vähemalt nädal peab ta kindlasti terve olema, et vaktsiini saada).

Pärast arsti juurest tulekut läksime natukeseks randa jalutama. Lore nautis täiel rinnal liivas kraapimist, sest koduaias ju ei tohi. Vee äärde me ei läinud, kuigi ta vaikselt ikka piilus sinna poole ka. Seejärel tõime asjad koju ning läksime Liidia ja Love'ga platsi juurde, et teistega ühineda ja metsa jalutama minna.

"Huvitav, kas ta paneb tähele kui ma hästi
kiiresti ühe kajaka kinni lähen püüan?"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar