pühapäev, 26. juuli 2015

Kohtumine rebasega

Täna käisime Lexi 12nda sünnipäeva puhul Kuusalu lähedal MTÜ Jahikooli tehisurgu kaemas. Mis täpsemalt tehisurg on saab lugeda siit. Kohal olid Lore, Love, Leen, Lewi, Lumi, Cesar ja loomulikult Lexi. Alustuseks nägid rebast Lore ja Leen, rebane pakkus huvi mõlemale, eriti aga Leenile. Lore oli muidugi ka äksi täis aga mitte nii nagu tavaliselt kui tänaval mõne koeraga on vaja kurjustada. Ta oli ka natuke segaduses seetõttu, et kõik teda haukuma julgustasid, tavaliselt ju ei tohi... Seejärel said nad urus ilma rebaseta ringi joosta ja mõlemad olid üsna julged, kuigi päris pimedusse esialgu Lore ei läinud, kuid hiljem uuris ka pimedamat urgu, Leeni jaoks oli see ka käkitegu. Seejärel läksid nemad puhkama ning rebast said kaeda Love ja Lewi. Alguses öeldi, et isased koerad kohe rebase peale ei haugu, kuid Lewi lükkas selle müüdi kohe ümber. Ka Love proovis rebasele kohta kätte näidata ja tegi kenasti häält. Tundus, et urus oli Love kõige julgem ja Lewi hoidis seal veidi rohkem tagasi.

Järgmisena sai Cesar näidata, mida oskab ja oli samuti väga tubli. Alustuseks haukus korralikult rebase peale ning kui rebane urgu lasti, siis sai seal samuti tema peale haukuda. Cesar läheb varsti ka urukatseid tegema, kuna tegi nii tublit tööd. Seejärel sai sünnipäeva puhul Lexi rebasega õiendada ning tegi seda väga korralikult. Viimasena oli Lumi, kelle jaoks pandi tööle ka videotehnika, et üks tutvustav klipp valmis teha. Lumil sulgeti üks tunneliosa ka liivaga, millest ta ennast üsna kergesti lihtsalt läbi surus. Lõpetuseks said kõik kutsikad veel ka oma oskusi kaamera ees näidata ning esimese "teledebüüdi" teha.

Lisaks kasutasime ära ka hea ilma ning otsustasime veidi metsast mustikaid kaasa korjata. Koeraga on hea kõikjal käia, kuna siis on garanteeritud, et taskud on (tühjasid) kakakotte täis, mida saab näiteks mustikate jaoks kasutada. Seejärel sõime Kristi juures tikripõõsa peaaegu tühjaks ja saime kaasa värsket piparmünti.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar