kolmapäev, 6. mai 2015

Teine koolipäev

Oi teine koolipäev oli nii palju keerulisem ja raskem! Eriti minu jaoks :)

Kui eelmisel korral olime vihma pärast siseruumides ja agility trennist eemal, siis seekord seal samal platsil õues. See tähendas ka rohkem "segajaid", eelkõige Kristi :).

Eelmisel päeval keetsin ja küpsetasin Lorele veise maksa maiuseks kaasa, kuna viinerid ja kotletid pidid olema liiga soolased ning mitte nii kasulikud koerale. Õhtul proovisin ka ühe tükiga, kuidas Lorele maitseb ja maitstses väga! Täna trennis sobis algselt ka, kuid kui natukene seda saanud oli, siis enam ei huvitanud. Lore oli nagu kurt, absoluutselt ei kuulanud mind ning tahtis joosta teisele poole platsi, esiteks Kristi juurde kui tema häält kuulis ja teiseks suuremate koerte juurde, sest nemad on ju nii põnevad ja toredad! Lisaks tundus talle ka palju huvitavam see, mida teised kutsikad tegid. Õnneks pakkus Natalja talle pihvi, millega tähelepanu jälle endale sain, seega saime kõiki harjutusi kenasti edasi teha. Kohe kui mul Lore tähelepanu oli, siis tegi ta kõiki harjutusi kaasa ja sai väga hästi hakkama.

Mida seekord õppisime?
"Kaheksa" - ehk siis koer peab ümber jalgade kaheksat tegema (käega peab ette näitama).
"Kõrval" - näitad käega poolkaart ja tood ta enda kõrvale (jalg peab veidi tagapool olema) ning seejärel paned istuma ja astud tema ette.
"Lama" - see käis meil väga lihtsalt, sest see käsklus on juba selge.
"Lauale tõstmine" - see on oluline arsti juures ja näitustel käimiseks. Lore oli üsna kenasti paigal ning lasi ennast võõral katsuda.
"Kohale jäämine" - näitad koerale puuri (puuri uks on eest ära võetud) ja tõused ise püsti ning võimalusel astud sammu eemale, kui koer hakkab välja tulema, siis paned uuesti maiuse puuri ja ütled "koht".

Järgmisel korral peame kaasa võtma ka karbi sees oleva võileiva (loodetavasti ei unusta ma seda ära).

Mängimine on trenni ajal samuti oluline, kuid sellest on Lorel väga ükskõik, maiused huvitavad ikka palju rohkem kui see, et ma mingi mänguasjaga ta nina all vehin.

Täna sai Lore ka uue vaktsiini, natuke rabeles, kuid kõik läks hästi.

Hiljem läksime taaskord metsa jalutama, alguses olid jällegi ainult kutsikad, kuid hiljem ühinesid ka teised ning siis oli lõbu laialt, sest sai Lumi ja Lexiga kaevama minna ja teistel sabas joosta.

Nüüd on Lore aga sügavas unes ning täna tuleb rahulik öö :)

Lisaks käis täna taaskord Love Lorel Kosmoses külas ning lõbu oli laialt! Mina olin hädas ainult nende magama saamisega, kuid lõpuks õnnestus ka see, kuna mõlemad olid megaväsinud. Seejärel jalutasin mõlema koeraga Liivalaia Swedbank'i juurde ning see oli päris naljakas, sest mingil hetkel nad susserdasid oma rihmadega ning olid puntras ja vahepeal otsustasid mõlemad erinevates suundades minna. Kõik möödakäijad olid ka väga elevil.

Täna oli veel selline tore olukord, kui üks ema koos oma kahe lapsega hakkas kinno minema ning kohe kui Lore neid lapsi nägi, siis oli vaja nende juurde joosta. Lapsed olid samuti põnevil ning tulid lähemale. Lore aga hüppas ühe tüdruku pükstele, mille ta ära määris, tüdruk paitas koera ning pöördus, siis ema poole. Mina ehmatasin ära, et tüdruk kurvastab oma mustade pükste pärast, tema aga ütles emale "ma sain seda koera paitada!" ja oli väga õnnelik :) (seekord meil vedas).



Uue mänguasjaga õues on nii tore!
Lore ja Love Kosmoses. Üritasin Marise abiga neist kõrvuti korralikku pilti saada, aga ega see väga ei õnnestunud, siin on kolm parimat (umbes kolmekümnest pildist):




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar