neljapäev, 21. mai 2015

Neljas koolitund

Eile toimus neljas koolitund ning mulle tundub, et Lore on järjest tublim, kuigi vahepeal kadus tähelepanu ning lõpuks oli väsimus samuti suur. Samas oli seekord tund jällegi õues ning arvestades kui vähe koostööd ta eelmisel korral õues tegi, siis seekord oli väga hästi!

Mida uut õppisime?

  • "Ümber" - selle harjutuse jaoks on vajalik mingi põlve kõrgune "post", et selle ümber koera suunata. Paremalt minnes näitad parema käega ning vahetad kätt tagasi tulles. Antud harjutuse alguses hakkas Lore alguses viie-liitrist kanistrit kartma, mille ümber ringe tegema hakkasime. Kuna tõstes kanistrit lõin suhteliselt korralikult vastu puuri sellega, aga õnneks Natalja abiga saime harjutust siiski ilma hirmuta teha. 
  • "Hammaste näitamine" - tõstes koera lauale, tuleks vaadata hambaid. Hoides paremat kätt fikseerituna suu juures maiusega ning vasaku käe paned korraks silmadele ning vaatad koera hambaid. See harjutus tuli väga hästi välja. Seejärel saab harjutada ka seisaku tegemist, selleks liigutad paremat kätt kiiresti ette. Ma ei ole kindel, kas midagi ka ütlema pidi selle juures? 
  • "Tunnel" - koer jookseb läbi tunneli. Esimesel korral Lore läbi tunneli joosta ei julgenud, lõpuks siiski tuli sealt läbi, kuid üsna kartlikult. Järgmised kaks korda läksid järjest paremini ning Lore juba jooksis tunnelis. Sellega seoses meisterdasime Martiniga teisipäeva hommikul Lorele töö juures samuti tunneli plastikust filmi plakatitest. See oli üsna lühike (kahe postri pikkune) ja väike, aga Lore keeldus sinna sisse minemast, isegi maiused ei aidanud. Lõpuks me naersime, et nii normaalsed tööpäeva algused on meil, päeva esimese asjana meisterdame tunnelit või jookseme fuajees :) 
Mida veel harjutasime?
  • "Keerutamine, ise tagurdades" - keerutamine tuleb Lorel soovi korral alati välja ning olulist vahet ei ole mis pidi seda teha.
  • "Tagurdamine ümber pöörates" - tagurdamine on natuke konarlik, aga ilmselt on asi selles, et ma ise kiirustan või hoian käsi liiga kõrgel. Kodus tuleb üldiselt üsna kenasti välja see, aga lihtsatest harjutustest on see siiski kõige konarlikum. 
  • "Liikudes kaheksa" - selle harjutuse ajal hakkab Lore tavaliselt veidi veiderdama ja hüppama, sest see jalge ümber keerutamine tundub vist liiga igav või midagi taolist. 
  • "Kõrval kõndimine" - Kui me eelmisel korral tegime ühe sammu haaval, siis nüüd tuleks rohkem kõndida enne istuma panemist. Kui liikuma hakkad, siis ütled "kõrval" ja liigud. 
  • "EI" - sama harjutus nagu eelmisel korral. Ehk siis kõnnitakse võileibadest mööda ja kui koer huvi tunneb siis ütled "EI" ja vajadusel tõmbad rihmast. Selle harjutuse ajal ei tahtnud Lore üldse liikuda minu valitud suunal (ja võikud ei huvitanud samuti) ning seejärel Natalja ütles, et vajadusel tuleks siis korraks tõmmata rihmast, liikuda edasi ja jätta rihm edasi lõdvalt. Tänavatel töötab see "EI" väga hästi. Täna käisime Lorega pargis harjutamas ning seejärel oli mul kätte jäänud koju minnes paar viineri tükikest. See tähendas seda, et kui ma Lorele maiust ei andnud, siis hakkas ta veiderdama ja istus maha. Sellist nalja ta tavaliselt kunagi teinud ei ole, siis töötas samuti Natalja õpetatud võte. 
  • "Kaks-kaks" - kirjeldus samuti eelmises kooli postituses olemas. See harjutus tuleb ka täitsa hästi välja, ilmselt oleks vaja nüüd natuke keerulisemaks sellega minna. 
  • "Püsivus" - lamamine kui teised koerad mööda jalutavad. Püsivust on tal veel väga vähe, kuid lamada oskab ja seekord tõusin ise püsti ning kui tema sama tegi, siis panin ta uuesti lamama. Ühel hetkel jäi ta kedagi jälgima ja püsis küll :D Lisaks vaatasin kadedalt kõrval kui hästi Love püsis kui Liidia püsti tõusis, võibolla oli samamoodi nagu Lorel, et tähelepanu oli mujal ja kogemata lamas, aga mulle tundub, et pigem ta ongi püsivam ja neil tuli see väga hästi välja. 
Täna hommikul tööle minnes oli päris korralik vihmasadu. Hommikul kui õues käisime, siis Lore oli vihmaga väga rahul nagu tavaliselt ja kihutas aias ringi. Siis aga kui tööle hakkasime minema, võtsin Lore alguses sülle (kuna transpordikoti otsustasin millegi pärast seekord koju jätta?!), lisaks oli õlal üks kott koera asjadega ja teises käes vihmavari (käekoti unustasin samuti koju, ma isegi ei tea kuidas see võimalik on!), ehk siis koorem oli üsna korralik. Jõudes Toompuiesteele, soovis Lore maha minna ning paningi ta kõnniteele, et edasi liikuda. Seekord see aga ei õnnestunud, ta oli nagu väike hädaline kuni Rahvusraamatukoguni ja vaevu liikus edasi. Seega võtsin kotist rätiku, mille sisse ta mässisin ning taaskord kaenlasse, et vihma käest lõpuks ära saada. Ilmselt vihmavarju käes kuivana süles ei osanud ta aimata, et maas nii märg olla võiks, eriti kui autod mööda sõidavad (kahjuks mõtlematult kiiresti ja pritsides alati, seega enamuse pritsmetest saabki maad ligi olev väike koer). 
Näljased koerad ühe kondi kallal

Tegi rohimisega algust

Väga sõbralikud õekesed Lore ja Love

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar