kolmapäev, 13. mai 2015

Kolmas koolipäev

Uskumatu kuidas kolmandat nädalat järjest saab olla kolmapäeviti nii halb ilm, aga see saab ainult paremaks minna, ma loodan :)

Mida õppisime?

  • "Keerutamine liikudes" - ise kõnnid selg ees ning koer teeb liikudes ringe ning tuleb käe järgi. Teed ringi annad põlvede juures maiuse ning astud sammu tagasi. Kordad umbes 5-6 korda. 
  • "Kaheksa liikudes" - kui varem tegime kaheksat seistes siis nüüd astud edasi. Proovisime seda ka kodus ning see tuleb kenasti välja. Lõpus pöörad koera ümber ühe jala ning liigud samamoodi tagasi.
  • "Kõrval (ilma jalaga taha astumiseta) - teed kohapeal pool ringi ning paned koera enda kõrvale istuma. Kui varem panid ise jala taha poole, siis nüüd seda enam ei tee. 
  • "Kõrval kõndimine" - Koer istub kõrval, ise astud sammu ning koer tuleb käe järgi kaasa. Astud sammu, paned koera kõrval istuma. Kordad tegevust umbes kolme meetri jooksul ja liigud tagasi, kuid harjutad koera nii vasakul kui ka paremal liikuma. Iga kord kui seisma jääd, paned koera istuma. 
  • "Kaks-kaks" - antud harjutus on vajalik näiteks näituseseisaku jaoks. Selleks on vajalik pisut kõrgemat alust. Tood koera ringiga aluse peale ning tood ta käe järgi esikäppadega maha, tagumised käpad jäävad aluse peale. Natalja küsis Lore soorituse kohta, kas me oleme seda ka kodus juba harjutanud :) (seda me loomulikult varem teinud ei ole). 
  • "EI"- paned maha koerale ahvatleva söögi (võileivad vms) ning jalutad sealt mööda. Kui koer tahab võileiva juurde minna, siis ütled konkreetse häälega EI ning vajadusel tõmbad rihmaga teda ära. Kui koer ära tuleb, siis kiidad ja annad maiust. Selle harjutusega läks Lorel raskesti, kuna ta ei soovinud väga isegi jalutada, vaid käis nina maas ringi ning otsis lihatükikesi ja muid põnevaid lõhnasid. Samas kui me linnas jalutame ja ta midagi enda jaoks meeldivat leiab ja ma EI ütlen, siis ta huvi siiski pigem kaob. Õnneks ikkagi enamvähem antud harjutus reaalses olukorras toimib. 
Mida veel harjutama peaks?
  • "Tagurdamine käte vahetamisega" - kui varem hoidsid koera nina all kahte kätt maiustega, siis nüüd peaks kordamööda ühe käe seljataha panema. Hiljem peaksid sirgelt kõndides koerale käskluse andma tagurda ja ta peaks selg ees kenasti liikuma, selleni läheb ilmselt veel aega.
  • "Kolistamine" - tegeledes koeraga peaks vahepeal keegi millegagi kolistama, olgu need siis potid-pannid või muud asjad. See hääl ei tohiks koera segada. Kui Natalja millegagi kolistama hakkas, siis Lore arvas, et see on mingi mäng ja tahtis veidi uudistada. Õnneks maiused aitasid ning huvi kadus. 
  • "Enda juurde kutsumine" - seekord tegime nii, et läksin päris kaugele ning kutsusin Lore enda juurde. Töötas väga hästi, jooksis kohe kui rihmast lahti sai minu juurde. 
  • "Sotsialiseerimine, segajatega harjutamine" - koeraga peaks harjutusi tegema teiste inimeste juuresolekul või mõnes veidi rahvarohkemas kohas näiteks lasteaia juures. Ma olen 100% kindel, et lasteaia juures ei teeks ta absoluutselt koostööd :D Lapsed meeldivad talle nii väga, et üks päev tõmbas ennast rihmast lahti, et ühe lapse juurde joosta. Täna Liidiat õues oodates unustas ta korduvalt isegi Love'ga kaklemise kui mõnda last nägi ja tegi kõik, et lapse juurde pääseda. Kui mõnda last näeb, siis ununeb tal kõik :) See oleks umbes sama, et ma üritaks teda õpetada Kristi läheduses (kui ta kõva häälega läheduses räägib), eriti siis kui Lore ei ole saanud veel Kristit tervitada. Ühesõnaga väiksed lapsed meeldivad talle umbes sama palju kui Kristi :)
  • "Püsivus" - koer peaks kenasti lamades/istudes ootama kui teised mööda kõnnivad/jooksevad ning mitte järgi jooksma. See on ka ülesanne, mis toimib ainult väga hea maiuse olemasolul. 
Maiusteks pean ma järgmisel korral erinevaid asju võtma. Ainult üks toit teda tund aega ei köida, isegi kui kõht on väga tühi. 

Kristi ütles täna, et Lore on paks! Ma ikkagi väga loodan, et põhjuseks oli vihmast kohevile raputatud karvkate. Ta siiani ei ole mulle isiklikult paksuke tundunud, aga tundub, et toidukoguseid tuleb veidi vähendada, kuna ta tihti jätab nagunii umbes veerand toidust alles. 

Lore lemmikkoht kinos on ilmselgelt IMAXi saal, iga kord kui saaliuksed lahti on ning me sealt mööda jalutame, jookseb Lore suure hurraaga saali. Viimase kahe nädala jooksul oleme seal hommikuti kvaliteedikontrolli teinud ning selles saalis on ju eriti tore treppidel kõõluda ja istmete all ennast peita ja võibolla isegi head paremat sealt leida. Täna saali joostes oli projektsionist just "Under the Sea" testimiseks peale pannud. Lore istus trepile ning vaatas kalasid väga põnevil ilmega (oleksid veel 3D prillid ka ees olnud!). Esimene filmielamus on tal seega samuti nüüd olnud (kuigi filmi sai vaadata ainult minutikese). Ka mina soovitan kõikidel seda filmi vaatama tulla, sest tõepoolest on tunne nagu ise oleksid sukelduma läinud ning mõne kala peale on ehmatused garanteeritud. Seega film on väga tõetruu ja põnev. 

Lisaks külastasid meid täna kolleegid Riiast ning kõik olid koerte pärast väga põnevil. Seda on ainult hea meel näha, sest suurte ülemuste pahameelt ju ei taha :) 

Kristi - kas tõesti paksuke?

Korralikul kinokoeral on ikka oma 3D prillid, Lore on oma isiklike IMAXi prillidega eriti rahul

Stiilinäide koerte narist Kosmoses

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar