reede, 22. jaanuar 2016

Kahe nädala kokkuvõte

Väga pikk vaikus on olnud üsna mõjuvatel põhjustel, millel ma pikemalt peatuma ei hakka. Mistõttu veetsime Lorega päris pika aja Viimsis Leenu juures.

Eelmine nädal käisime kolm korda trennis - teisipäev, kolmapäev ja reede (asendustrenn). Sel nädalal oli tavapäraselt kaks trenni - teisipäev ja kolmapäev. Seega panen kirja mõlema nädala trennid kokkuvõtvalt.

Teisipäevased trennid on nüüd olnud pooleteist tunnised, esimese poole oleme tegelenud agilityga ning teise poole koertetantsuga. Koertetants koosneb erinevatest trikkidest, mida Lore täiega naudib. Trikke tehes on ta väga elevil ja teeb väga hästi koostööd, õppimisvõime on ka suurepärane.

Uued trikid, mida harjutada:

  •  Sammud küljega - mõlemal juhul on koer, kas kõrval või paremal. Üks variant on selline, et astun koera poole ning tema peab küljega eest ära astuma, see variant on veidi lihtsam ning koer astub eest ära. Teine variant on aga selline, et astun koerast eemale ning tema peab küljega järele tulema. See variant vajab oluliselt rohkem harjutamist. 
  • Kummardamine - koer peab esimesed käpad ette maha panema ja tagumik jääb püsti. See tuleb küll välja, kuid üsna tihti tahab Lore lamama jääda. Selle harjutuse kinnistamiseks pean veel klikkima. 
  • Ümber minu tagurdamine (käsklus - Spin) - juhul kui seina taga ei ole, siis tagurdab Lore lihtsalt taha, kuid seina ääres või nurgas olles saab ta suurepäraselt aru, mida tegema peab. 
  • Esikäppadel seismine (käsklus up-up) - harjutus on päris raske, kuid veidi tuleb juba välja. Klikker on samuti hea abimees. 
  • Tagumistel käppadel seimine (käsklus - püsti) - see harjutus on üldiselt selge, kuid Lore hakkab ka paluma ja esikäppadega vehkima.
  • Ümber pulga keerutamine (käsklus paremale keera, vasakule ringi) - koer on alguses kas paremal või vasakul ning seejärel peab käskluse saamisel ümber posti keerutama hakkama. Käega tuleb veel veidi kõrgemalt ette näidata, kuid üldjuhul tuleb täitsa kenasti välja. 
  • Näoga minu ees seismine (käsklus - ees) - koer peab minu ees seisma, kui mina kuhugi poole ennast pööran, peab koer kaasa kõndima.
  • Minu järel kõndimine (käsklus - taha) - koer peab minema minu taha, istuma ja seejärel selja taga järgnema. See harjutus tuleb väga hästi välja.
Agilitys peab aga Lore tuju koguaeg väga heana hoidma mänguasjaga. See on üsna raske, sest mingitel hetkedel tema ind kaob ja seega jääb kuhugi nuuskima. Kui aga tuju hea on, siis on mul raskused talle järele jõudmisega, siis lidub ta päris kiiresti ja on väga tubli. 

Lisaks on nüüd targetina kasutusel läbipaistvad ümmargused märgid. Suuremate targetitega on üsna lihtne ning Lore puudutab neid ninaga kenasti. Nüüd tuleks harjutada ka seda, et ta nina targeti peal kauem hoiaks.

Kolmapäevastel trennidel oleme jooksnud erinevaid radasid ning harjutanud A-tõket, poomi, slaalomit, kiike jne. Märksõna on tuju üleval hoidmine, selleks kemplen võõraste mänguasjadega ning tihti peab Kristi minuga koos kemplema. Vastasel juhul teeb Lore ikka seda, mis talle mõnusam tundub. Sel nädalal oli mõlemas trennis rajas selline koht, kus koer peab ühest tunneliaugust mööda jooksma ja teisest tunnelisse minema. Enamuse kordadest arvas Lore, et esimene tunneliauk on ikkagi õigem. Kinnisideedega on  mõnikord ikka raske võidelda, kuid eks see põikpäisus olegi Russellite puhul nende omapäraks. 

Eelmise reede asendustrennis oli Lore samuti tubli ning saime radasd joosta üsna kenasti. Sel korral oli ta kõige noorem, kuid minu meelest sai väga hästi sellegipoolest hakkama. 

Viimsis olles oli Lorel ja Leenul päris palju tegemist. Leenu põhiline mure oli see, et kuhu saaks oma kondid ära peita ja alati tundus, et kõige parem koht võiks olla õues. Üldiselt pidasid nad ennast siiski väga hästi üleval ning kraaklemist väga palju ei olnud. Õues õpetas Lore Leenule mõne pättuse ka selgeks, nimelt iga kord kui keegi lund rookis, siis arvas Lore, et tahab ka abiks olla ja hüppas lumelabida peale või tõmbas lund sealt maha või võttis lihtsalt hammastega labidast kinni. Siis kui Lore seda tegi tuli Leen koheselt temaga pragama ja üritas kratist kinni võttes eemale tõmmata, kuid pärast seda kui Lore ära oli läinud hakkas Leen ise ka nii tegema.  Kuna me kodus väga palju olla ei saanud, siis lasin Oti maale viia. Nüüd on iga kord koju tulles Lore väga elevil, et äkki NÜÜD on Ott koju tulnud ja iga kord pettub. Ta vist igatseb Otti ikka väga :) 

Tegelt oleks veel päris palju asju, millest kirjutada, aga kõik ei meenugi koheselt ja sellisel juhul ei viitsiks keegi postitust läbi ilmselt ka lugeda, seega halastan ja selleks korraks piisab :) 

Väike pildimaterjal ka: 








Bändiproov, koos väikeste groupie'dega




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar