pühapäev, 29. november 2015

Nädala kokkuvõte ehk trenn ja köha

Esmaspäev ja teisipäev olid minul taaskord natuke kultuursemad, teatri ja pöffi näol. Teisipäeval vedas Lorel natuke rohkem, kuna siis tuli Leen talle pöffi ajaks külla, et aaretejahti mängida. Pärast pöffi said nad ka kiirel jalutuskäigul ära käia.

Teisipäevast trenni meil seekord ei olnud, kuna olime selle juba varem ette ära teinud. Kolmapäevasest trennist Liidia osa ei võtnud, seega sain kohale Kadi ja Annaga.  Trennis oli Lore veidi hajevil, kuigi üldiselt jooksis päris okeilt. Kuna jõudsime juba kuueks platsile, siis saime päris pikalt erinevaid harjutusi teha enne radade jooksmist ning teiste jõudmist.

Kolmapäeva öösel hakkas aga Lore väga jubedalt köhima ning köhis julgelt mitu tundi järjest, väga väikeste pausidega. Iga kord kui ta hakkas pessa tagasi minema ja jõudis ennast vaevatuna kerra tõmmata, siis tuli uus köhahoog ja jällegi pidi püsti tõusma. Seega sättisin talle pesa ette ka suure saunalina, kuhu peale köhida (detailidesse pole vist vaja langeda, milleks see rätik vajalik oli). Hommikuks oli tal veidi parem, kuid siiski köhis mehiselt. Kristi soovitas anda joogiks lahjat kummeliteed (maha jahutatuna), mis neelusid rahustama peaks. Päeva jooksul oli asi veidi paranenud ning õhtul jäi Lore üksi koju kui meie kinno läksime. Kuna köha oli ikkagi üsna karm, siis soovitas Kristi helistada ka loomaarstile, mida ma reede hommikul ka tegin. Neljapäeva öösel kartsin, et taaskord tuleb unetu öö, kuid olukord oli siiski paranenud ja köhahooge oli oluliselt vähem. Reede hommik oli samuti paljulubav ning loomaarstiga konsulteerides tuli välja, et antibiootikume ei ole mõtet peale panna kui köha hullemaks ei lähe ning kui suust ja ninast kollast/rohelist tatti välja ei tule. Lisaks ütles ta, et sel aastal jäimegi veidi hiljaks vaktsiini tegemisega ning paljudel koertel ei jõudnud tekkida piisavat immuunsust kennelköha vastu, seega haigestusidki nii mõnedki koerad, kellel vaktsiin tehtud oli. Kuni tänaseni olen aga Loret nö vati sees hoidnud ning peale hommikuse kerge köhatuse pole päeva jooksul ühtegi kahtlast häält kuulnud. Seega võib loota, et sellest köhast sai ta taaskord lahti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar