pühapäev, 15. november 2015

Nädala tegemised

Alustuseks tuleb tsiteerida Kristit (kes ei kasutanud küll oma sõnu): "Igav liiv ja tühi väli, taevas pilvine; jõuan tulles metsa äärde, tuleb nõmmetee. Männi roheline samet, üksik metsatee: pedak heleroheline, kask kuldkollane. Pedak heleroheline, kask kuldkollane! Nõmm on sügisele langend kaenlasse."

9.11 - Lore jaoks üsna igav päev, kuna minul oli õhtul iga esmaspäevane joonistustund. Päeva parim osa oli Lore jaoks  õhtune jalutuskäik Solarisse, et mina saaks ühe jätsi skoorida ja Lore Urr&Nurr'ist paki maiuseid. Seejärel kiire läbipõige Marilini juurde, mille Lore maha magas.

10.11 - Natalja trenn - sinna minnes on viimasel ajal koguaeg väike ärevus sees, et kuidas Lore nüüd siis käitub. Taaskord ainult kiidusõnad. Lore jooksis radasid hea hooga ning kontakt oli suurepärane. Käitumisprobleemid on loodetavasti minevikku jäänud ja "siia" tulemisega probleeme pole. Hea hoo ja rõõmuga tegi ta ka poomi, A-d, slaalomit ja loomulikult kiike. Harjutamist vajab ainult tõkke taga ootamine, sest koguaeg on kiire-kiire! Enne trenni tegime ka jalutuskäigu Liidia, Heleni ja Margitiga. Kuigi Leenu jooksukas ei valmistanud Lewile väga palju rõõmu.

11.11 - Kristi trenn - juba hommikul tuli Kosmosesse Love, kellega Lore päeva jooksul ringi tatsata sai. Õhtul enne trenni minemist tutvus ta ka Matildaga (Kosmose taksikoer). Matildale Love meeldis, kuna ta hoidis ennast tagasi ning ei olnud nii hoogne kui Lore. Trenni alustasime kohe kui kohale jõudsime, alustuseks õppisime platsi teisel poolel rada ning soojendasime koeri. Korraks saime ka seda joosta enne kui Lewi ja Leen kohale jõudsid. Kristi valvsa pilgu all tegime seda rada uuesti ning siis saime ka uut rada õppida. Lore hoog oli ok, mitte küll suurepärane, aga rahule võis jääda küll (vähemalt oli mul natuke rohkem aega valsitada ja keerelda). Vahepeal tegime tõkete juures ka püsivust ning Kadi tegi märkuse, et me kõik üritame koerte juurest ära hiilida, mistõttu koerad arvavad, et võiks vaikselt kaasa hiilida. Seega meelde tuleb jätta, et koerale tuleb anda konkreetne käsk "oota!" ning siis kindla sammuga eemale astuda. Ütleme nii, et töötas küll!

12.11 - neljapäev oli üsna kodune õhtu ning Lore arvas, et see on jube igav, seega energia ülejäägid tuli välja elada möllates ja mänguasjade ning trikkidega tegeledes.

13.11 - Natalja asendustrenn 24.11 jaoks (kuna Liidial on kontsert tulemas sel nädalal). Hoog taaskord suurepärane ja Kadi õpetussõnade kohaselt tuli ka püsivus täitsa okeilt välja. Seekord ütles Natalja, et pärast raja jooksmist ei tohi me koertele maiust anda, vaid peame nendega mängima hakkama. Esimesed kaks korda viibutasin ma korraks maiusega nina all ja seetõttu oli Lore veidi segaduses, et mismõttes sa õrritad mind maiusega, aga siis võtad hoopis mingi näraka kunst lambanaha välja. Mängu saime natuke ka üles, aga mitte piisavalt, seega kippus Lore eemale nuuskima minema, sest kui mina hüüan "siia", siis ju ikka saab maiust! Väga kaval... Natalja soovituse kohaselt ei tohi ma unustada, et järgmises trennis peaksin "mänguasjana" kasutama valget sokki, kuhu sisse on pandud maiused. Lisaks rääkis ta, et kui me püsivust enne raja algust ei tee, siis peame siiski koera tähelepanu endale saama ja siis "ready, steady, go!". Trenn oli taaskord väga mõnus ning pärast trenni käisime Lorega veel ka Marilini juures, seega väga korda läinud päev.

14.11 - jalutuskäik Randvere metsas + Bond. Laupäeva pärastlõunal läksime Lorega Virust bussi peale ning bussipeatuses ootasid meid Kristi koos Lumi, Cesari ja Yesiga ning Helen Leenuga. Bussipeatuses tuli meie juurde üks proua, kes Loret paitada soovis ning siis nuttes ära läks (mis sa teed kui koer on nii armas, et pisar silma tuleb?!). Tegelik põhjus oli tema enda koeras. Bussis oli Lore kindel, et teab kuhu läheme ning Teletorni juures algas päris suur rahmeldamine, et mis mõttes sa õiges peatuses maha ei lähe?! Mets ju ootab! Sellegi poolest rahunes ta maha ning ootas õige peatuseni vaikselt edasi. Jalutuskäik oli mõnus kui välja arvatud see, et ühel hetkel tunnetas Lore, et varsti saab actionit ning hakkas meist ette jooksma. Iga kord kui kutsusin tuli tagasi ning korraks juba arvasime, et äkki ta jooksebki sellepärast eemale, et kui "siia" käsklus tuleb, siis saab maiust. Tegelik põhjus oli aga ühes mürakas labradoris, kes meiega sama rada käis. Sel hetkel kui me labradori nägime, siis oli ka Lore meist ees pool ning õnneks tuli ka koheselt meie juurde, kui kutsusime. Seega koerad rihma ja vaikselt hakkasime mööduma sellest koerast. Kahjuks ei jõudnud aga omanik seda koera ohjeldada ning vahepeal lendas isegi pikali. Saime siiski rahus mööda minna, kuni kõlas hüüd, et koer tuleb meie poole. Mina haarasin Lore sülle ning kuna Kristil koeri rohkem oli siis haarasin ka Cesari kaissu. Kristi peletas samal ajal seda mürakat eemale ning ütles, et ka Lumi võtaksin, seega said kolmekesi mul kaisus olla, kuna mina küll selle eest vastutada ei tahtnud, et Lumi rihmast lahti saab või see mürakas tema juurde jõuab. Mingil hetkel sai see omanik oma koera rihma uuesti kätte ning koer rahunes veidi maha, seega kõik lõppes hästi. V.a minu jope välimus, mis oli üleni sopane, koheselt sai kindlaks, et kinno sellisega minna ei kõlba. Kino jaoks oli plaan kõige pealt Kristi juures käia ning tema koerad koju viia, lisaks ka Martti ja Trevor kaasa võtta ning siis käisime ka minu juurest läbi, et sopased riided maha visata ja uued kiiresti välja valida. Seejärel läksime Kosmosesse alustuseks sööma, kuhu tulid ka Helen&Co ning kui söödud ja Anna ning Ranno ka kohal olid, võtsime popkornid kaasa ja läksime saali Bondi vaatama. Ütleme nii, et film oli küll oodatust parem aga fänniks ma siiski ei hakka :)

15.11 - Rebase urg + jalutuskäik, kuid seda kõike uues postituses!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar