pühapäev, 13. august 2017

A3 ja urukatse

Juulikuus toimus kaks olulist sündmust, millest blogisse kindlasti märk jätta tuleb :)

15-16. juuli toimusid Mustjalas, Saaremaal agilityvõistlused, kus kõik Snow Starid osalesid, lisaks ka loomulikult nende ema ja isa :)

Lewi, Love, Cesar, Lumi, Lore ja Leen

Esimese päeva alustuseks jooksin mina Leenuga A1-s saades kaks puhast rada (ühel küll oli väike ajaviga), kuid siiski saime Leenuga kaks esimest kohta. Lorega aga esimesel päeval nii lihtsalt ei läinud, tema otsustas trikitama hakata ning meeleolu oli kõike muud kui õige. Seega saime kaks disklahvi.


Preilil oli aega nii poomil kui ka A-l ringi vaadata

Teisel päeval oli eesmärgiks Lore jooksma saada ja hea tuju oli prioriteet number üks. Esimesel rajal meil see ka õnnestus, saades agilityrajal puhta raja, esimese koha ning serdi A3-e. Teisel rajal oli eesmärk sama, kuid kuna alguses ei saanud hoogu üles, siis ergutasin teda korralikult ja üks tõke jäi vahele, kuid ma ei hakanud seda kaparandama, vaid jooksime edasi ning tuli disklahv. Kolmandal rajal saime ühe viieka väikse möödajooksuga, kuid sellegipoolest oli Lore tubli ja saime kolmanda koha.

Jee, sert!
Meiega koos oli Saaremaal veel palju Lexberrysid, reisi võtsime ette koos Hestri ja Lewiga.

Võistlused selleks korraks läbi! 
Kati ja Sofi, Hester ja Lewi, mina Lore ja Leenuga, Kristi Lumi ja Cesariga, Liidia ja Love ning Külliki ja Berta

Kohe kui Saaremaalt tagasi jõudsime läksime esmaspäeva õhtul rebaseuru viimasesse trenni. Lisaks urutreeningule ja kuulekusele saime Ilona juhendamisel teha ka toredat takistusterada - tühjad pudelid, autorehvid ja metallist võre. Nendest siis pidid koerad läbi kõndima ja kõikide jaoks oli see köki-möki :) Sealjuures oli seljataga olevas majakeses ka rebane veel ootamas ja puhkamas, koertel oli sellest täiesti suva.


 30. juulil toimuski urueksam. Hommikul kui ma 6:30 ärkasin, siis oli Lore kindel, et lähen tööle, pärast õueskäiku jooksis tema toa poole ning kui autosse kutsusin, siis oli väga skeptiline. Enne urgu minekut käisin temaga veel ka ühel põllul jalutamas, Lore vaatas, et ahsoo siia me siis tulimegi ja tema meelest oli see täitsa tore. Seejärel panin ta uuesti autosse ja kui ta aru sai, kuhu tegelikult tulnud olime sain juba kiunumist ka kuulda. Alustuseks toimus paugukatse, koerad ei saanud arugi, mis toimus, seega keegi pauku ei kartnud. Siis loositi välja järjekord ning meie olime Lorega viimased. Eksami ajal ei tohtinud mina midagi rääkida, pidin alguses teda veidi ergutama (mis oli täiesti ebavajalik) ning seejärel saatsin ta urgu, kohe hakkas korralik trall ja haukumine pihta. Varsti lasti rebane edasi viimasesse katlasse ning kui rebane turvaliselt kinni oli pandud, sai ka Lore edasi minna. Kui muidu on Lore urutrennides katsetanud erinevaid võimalusi rebase kätte saamiseks, otsides uut teed, siis seekord oli ta terve aja (10 minutit) rebase juures haukumas. Hambad koguaeg vastu siibrit (hiljem olid tal igemed päris verised). Pärast eksami lõppu soovis kohtunik mulle õnne hea töö eest ning võtsin koera ja oli aeg kuulekust tegema minna. Kuulekuses oli veider see, et koera ei tohtinud käsu alla panna, vaid ta pidi niisama luusima minema, Lore seda muidugi ei teinud, seega andsin talle vaikselt käsu, et mine tee piss ära ja tulin ise ära. Tema oligi kuulekas ja jäi pissile ning jooksis seejärel mulle kohe järele, seega saime kuulekuses maksimumpunktid.



Snow Starid olid taaskord kõik kohal!

Punktidest ka natuke:
Urgu sisenemine ja jälitamine - 6
Hasartsus - 40
Visadus - 25
Hääl - 5
Kuulekus - 5
Kokku 81punkti
Seega sai Lore III järgu urukatselt (Eestis suuremat järku saada ei olegi võimalik) ning oma 81 punktiga sai ta ka parima terjeri tiitli ning katsel osalenud koertest esimese koha ehk siis päeva õelaim koer :)

Parim taks ja parim terjer




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar