pühapäev, 25. oktoober 2015

Tagadi koerte seikluspark

Reedel jäi mulle silma üks artikkel ja video koerte seikluspargist ning täna otsustasimegi Helen&Co'ga sinna minna. Rajal olid koheselt näha Stardi silt ja numbrid, mille järgi tee kulgeb. Alustuseks ütlen kohe, et pilte ma "atraktsioonidest" (elementidest) teha ei mõistnud kahjuks. Samas filmis Marek telefoniga koeri küll.

1. Puupakkudest slaalom - alustuseks oli koertel vaja niisama ringi joosta ja kumbki slaalomit seal teha ei mõistnud, seega tegime koheselt ka 16nda elemendi ära ehk pakkudel hüppamise. Esimese ringiga hüppasid nad sealt maha ja ei saanud päris täpselt aru, mida neilt ootame. Siis aga sai Lore aru, et rada tuleb pakkude pealt hüpata ning sai väga hästi hakkama. Samal ajal kui Leen harjutas, siis tema hüples edasi-tagasi ja õpetas Leenut ka (või pigem segas...). Siis sai ka Leen selgeks, et maha hüpata pole mõtet.

2. U-kujuline kraav - seda jooksid mõlemad koerad suure hooga. Kraavi seest ja hiljem ka korduvalt äärest, aga minu jaoks oli üllatus, et nad koheselt aru said, mida tegema peavad.

3. Palk - mis sirgelt ületada tuli - käkitegu! Palk oli piisavalt jäme ning koerad jooksid hooga üle.

4. Maa-alune tunnel - ehk siis toru, millele muld peale kaevatud oli. Alustuseks oli seal tunnelis nii palju põnevaid lõhnasid, et nuusutada oli ka vaja. Pärast paari korda jooksid nad ka seda hooga.

5. Rõngas - ehk traktori rehv. Lore jaoks käkitegu hüppas hooga edasi tagasi läbi rehvi. Leenu jaoks aga liiga suur ja hirmutav, seega julgustuseks oli maiust vaja.

6. Roomamine - nelja paku vahele olid pandud mingid paelad, kust alt teoreetiliselt koerad läbi peaksid roomama. Meie koerte jaoks tähendas see nende nööride alt läbi kõndimist. Ehk siis väga kerge.

7. Maa sisse kaevatud auto rehvid, mille vahelt oleks pidanud vist slaalomi moodi asja tegema ning maiustega meelitades töötas hästi. Lorel oli aga nii kiire alguses, et ta üritas pigem nende peal jalutada ja üle hüpata. Leenul tuli ülesanne kenasti välja. Hiljem sai ka Lore hakkama. Nüüd hiljem vaatasin ühte videot ning selgus, et tegelikult pidid koerad üle nende rehvide siiski hüppama (seal oli kolm rida).

8. "Pudelimeri" - esimesel korral põlgasid mõlemad koerad sealt läbi jooksmist. Hiljem kui Lore aru sai, et pärast läbimist saab maiust, siis enam probleeme polnud. Jooksis kenasti läbi ning ei kartnud sinna sisse hüpata. Leenu aga põlgas seda elementi.

9. Vaateplatvorm - Lore jaoks jällegi käkitegu ning jooksis suure hooga lahtisest trepist üles ja alla. Leenu jaoks natuke suurem katsumus. Ning tema oli sellel trepil ettevaatlikum.

10. Maa sisse kaevatud kolm traktorirehvi - sellest pidid koerad üle jooksma ning mõlemad said kenasti hakkama ilma probleemideta.

11. "Põhutrepp"- sinna peale hüppamine oli keerulisem kuna põhupakid olid üsna suured, samas suurema meelitamise peale tuli välja küll. Sel hetkel kui Lore sealt alt hiireuru leidis, siis ronimine enam huvi ei pakkunud, pigem pidin teda sabast urust välja tõmbama, et hiired oma kodus rahulikult edasi saaksid elada.

12. Poom - käkitegu! Mõlemad koerad jooksid poomil nagu vanad proffid.

13. Suur auk kahe palgiga, millest üles oli vaja joosta. Meie koerte jaoks natuke liiga kõrge üles ronimine, seega jooksid pigem palkide kõrvalt üles ja Lore arvates oleks see element pidanud teistpidi "töötama". Palkidelt alla auku jooksmine oli palju lõbusam tema meelest.

14. "Sik-sak" palgirada - taaskord väga lihtne ja kiiresti ületatav atraktsioon.

15. Mägi üle tunneli - alustuseks jooksid koerad muidugi tunnelisse. Hiljem ka tunneli pealt, seega taaskord lihtne.

16. Tagasi slaalomi palkide juurde, millel sel korral oleks vist pidanud hüppama. See oli juba lihtne ja arusaadav.

Rada oli igatahes päris mõnus ning ilmselt pigem suurtele koertele mõeldud, samas said meie Russelli kutsikad sellega samuti päris kenasti hakkama. Läbisime rada kahel korral ning teisel korral teadsime juba ise ka täpsemalt, mida tegema peaksime, seega koerte jaoks muutus asi oluliselt lihtsamaks ja kiiremaks. Infot leiab ka nende kodulehelt: http://koerteseikluspark.ee
Kedagi juhendamas ei olnud, seega pidime ise mõtlema, kuidas elemente läbida, kuid kodutöö sai tehtud ühe video järgi: http://lemmikloom.delfi.ee/koer/video-tagadi-koerte-seikluspark-pakub-neljajalgsetele-sopradele-ekstreemsust?id=72776215
Lõpetuseks soovitan kindlasti aktiivsete koertega seal ära käia, et nad ennast ületada saaksid ning boonusena oli seikluspark täiesti tasuta!

Pärast tööd peab ju ka olema lõbu, seega suundusime koertega ka Pääsküla rabasse jalutama. Vaatetornis nad väga kõrgele ei pürginud, kuna see tundus liiga hirmutav. Hiljem kui väike ojake raja kõrval lookles, siis üritasid nad koos vett jooma minna. Iga keelava märguande peale jooksid nad veidi edasi ja üritasid uuesti, ehk siis väga järjepidevad. Ühel hetkel lendas aga üks puupulk vette ja mida Lore sellest arvas? Loomulikult seda, et sinna see jääda ei saa, seega allus ta soovimatule provokatsioonile ning jooksis vette. Tänu sellele kohtus ta kodus aga fööniga, mille oleks parema meelega ära söönud.

Poom
2x2



Võitjaks osutus Sander :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar